<< Het belangrijkste in communicatie is horen wat er niet gezegd wordt >>
Marianne Muskens, externe dienstverlening

Kennisbank

Heeft u een kind met cerebrale parese (CP) op school?

Een cerebrale parese (CP) is een aandoening waarbij kinderen moeite hebben met bewegen als gevolg van een hersenbeschadiging die ontstaan is vóór het eerste levensjaar. Een groot deel van de kinderen met CP gaat met 4 jaar 'gewoon' naar een reguliere onderwijsvorm. Met de juiste ondersteuning en aanpassingen op school gaat dit gelukkig vaak goed.


Interessante websites voor ouders met een kind met een verstandelijke beperking

Interessante websites voor ouders met een kind met een verstandelijke beperking


Raamwerk 'vast en zeker naar het vo'

Een raamwerk met de voorwaarden om leerlingen uit de regio Helmond-Peelland te ondersteunen bij de overgang van primair- naar voortgezet onderwijs.


Verliesbegeleiding Mytylschool Eindhoven

Binnen de Mytylschool bieden we leerlingen extra hulp en steun bij het omgaan met verlies. Hiervoor werken we samen met extern deskundige Simone van den Akker. Daarnaast breiden we onze deskundigheid uit bij Expertisecentrum Omgaan met Verlies.


Rolstoelvaardigheden voor kinderen

De BOSK (vereniging van mensen met een lichamelijke handicap) organiseert regelmatig een uitdagende en leuke rolstoelvaardigheidstraining voor kinderen.


Mooi voorbeeld van Passend Onderwijs, een verhaal uit de praktijk

“Ik heb het toch maar mooi gedaan, terwijl ze dachten dat ik het niet kon” Van regulier naar speciaal en weer naar regulier: Joris Verdonk heeft een bewogen schoolcarrière achter de rug. Maar ondertussen hangt zijn schooltas wel mooi aan de vlaggenstok en kan hij zich opmaken voor het hbo. Gecombineerd natuurlijk met intensief skiën en fysieke training, want de Paralympische Winterspelen van 2022 zijn het doel van Joris.


Spoorboekje Vanuit Autisme Bekeken (VAB)

VAB: "Wat vinden kinderen en jongeren met autisme eigenlijk van het onderwijs?


Cursusinformatie : Leerlingen met autisme in de klas?

Een moderne blended-learning cursus: één voor het PO en één voor het VO


Meedoen

Een filmpje van Lecso, de PO-raad en VO-raad over de mogelijkheden van Passend Onderwijs. Hoe kunnen we door samen te werken Passend Onderwijs een succes maken.