Het NPO, wat zijn de mogelijkheden?

Elke school ontvangt nu incidenteel extra middelen met de opdracht om daar structureel rendement mee te bereiken, de zogeheten Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Scholen zijn nu bezig om te onderzoeken hoe ze deze tijdelijke middelen zo goed mogelijk kunnen inzetten. Veel scholen willen daarbij het aangaan van personele verplichtingen vermijden. Als u gebruik maakt van de dienstverlening van onze non-profit organisatie loopt u die risico’s niet.

Inmiddels is de menukaart gepubliceerd waarin effectieve interventies staan omschreven.

Belangrijke onderwerpen om in te investeren zijn effectievere inzet van onderwijs, de sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen, de ontwikkeling van executieve functies en de inzet van personeel en ondersteuning.

Investeren in professionaliseren van mensen biedt bij uitstek de mogelijkheid om een langer en structureler effect te bereiken. SSOE biedt een breed palet op dat vlak. Kijk daarvoor op onze sites: www.externedienstverlening.nl en www.autismesteunpunt.nl.
Professionalisering kunnen we ook incompany aanbieden.

Wilt u eens doorpraten over de invulling van het Nationaal Programma Onderwijs? Bel of mail Theo Franx. Hij denkt graag met u mee!

Mail: t.franx@ssoe.nl

Telefoon: 0643286541