<< Wij bieden extra ondersteuning door arrangementen op maat >>
Elly Fuchs, externe dienstverlening

Inhoud van de webinars Numicon

Tijdens de webinars wordt u meegenomen in de multisensorische aanpak van Numicon en leert u meer over hoe deze aanpak bijdraagt tot rekenwiskundig denken bij kinderen. Het zijn interactieve webinars waarin u zelf handelt en met elkaar vragen en opmerkingen kunt uitwisselen.

De webinars zijn bedoeld voor geïnteresseerden die graag meer willen weten over de methode Numicon en het gestructureerde materiaal.

  • Het zijn kleinschalige webinars van één (à anderhalf uur) met maximaal acht deelnemers
  • Op woensdagmiddag van 13.30 - 14.30 uur
  • Kosten: €55,-

Webinar 1: Introductie Numicon

De cursist maakt kennis met de benaderingswijze en het gestructureerd materiaal van Numicon.

Webinar 2: Numicon voor het jonge kind

Tijdens dit webinar nemen we je mee in rekenontwikkeling van jonge kinderen en het gebruik van de handleiding Numicon Brede Basis.

Webinar 3: Numicon en KIJK!

Als gebruiker van Numicon Brede Basis kun je de methode inzetten als methode of als bron. Je bent in staat om een relatie te zien tussen het observatieinstrument van KIJK! en de leerdoelen van Numicon Brede Basis. Daarmee kun je gerichte interventies inzetten bij leerlingen in de onderbouw.

Bij deelname aan dit webinar ontvang je 3 boekjes van Numicon en KIJK! Deze worden vooraf toegestuurd, meerkosten €30,-. Hierbij komt het totaal voor dit webinar op € 80,-.

Webinar 4: Verder met Numicon

De inhoud van dit webinar is vooral praktisch en gericht op de rekenvaardigheden die nodig zijn om te komen tot bewerkingen tot 100. De rijgstrategie staat hierbij centraal.

Webinar 5: Vermenigvuldigen en delen

Welke bouwstenen zijn nodig om te komen tot vermenigvuldigen en delen? De inhoud van deze bijeenkomst is vooral praktisch. Het gestructureerde rekenmateriaal van Numicon helpt bij het ontwikkelen van begrip bij het leren vermenigvuldigen en delen.

Aanmelden

Webinar 1: Introductie Numicon

Webinar 2: Numicon voor het jonge kind 

Webinar 3: Numicon en KIJK! 

Webinar 4: Verder met Numicon

Webinar 5: Vermenigvuldigen en delen met Numicon