Workshop over Developmental Coordination Disorder (DCD)

In groep 3 zit leerling Bart die het moeilijk vindt om te schrijven en te knutselen. Hij krijgt het correct schrijven van de letters maar niet onder de knie...het blijft onleesbaar. Bram in groep 7 is heel onhandig. Dit is bij zijn buitenspel en bij de gymnastiek goed te zien. Hij wordt vaak als laatste gekozen als er teams gemaakt moeten worden. Marleen in leerjaar 1 van het voortgezet onderwijs blijft het lastig vinden om haar werk goed te organiseren en te plannen. Haar huiswerk is vaak niet af en ze levert werkstukken niet of te laat in. Deze drie leerlingen zijn bekend met de diagnose DCD (Developmental Coordination Disorder; een coördinatie-ontwikkelings-stoornis).

Wat is DCD en wat zijn de gevolgen voor de leerling? Wat zijn de gevolgen voor jouw handelen als leraar? Waar moet je rekening mee houden en hoe kun je deze leerlingen het best begeleiden en ondersteunen? 

Tijdens deze workshop krijg je achtergrondinformatie over DCD en handelingsadviezen voor op school. Bovendien gaan we een aantal oefeningen doen zodat je het zelf kunt ervaren. 

Meer lezen over DCD? Neem dan een kijkje bij onze Kennisbank.

Voor wie 

Leraren, IB-ers en zorgcoördinatoren en andere professionals die betrokken zijn bij kinderen/jongeren met DCD. De workshop is zeker ook interessant voor ouders en andere betrokkenen. 

Datum

17 mei van 15.30 tot 17.30 uur.

Kosten deelname

€ 50,--

Inschrijven en betalen kunnen via deze link.

Locatie

Mytylschool Eindhoven
Toledolaan 4
5629 CC Eindhoven