<< Wij denken in kleine stapjes. >>
Inge de Rooij, externe dienstverlening

Rekenen is leuk met Numicon!

Numicon verhoogt rekenprestaties

Numicon is een rekenmethode die ontwikkeld is in (Oxford) Engeland. De methode is evidence-based. Onderzoek wijst uit dat Numicon de prestaties van kinderen op alle rekenwiskundige onderdelen verhoogt.

Kinderen krijgen plezier in rekenen!

De rekenmethode neemt kinderen spelenderwijs mee van het ‘ordenen’ naar het ‘leren rekenen’. Het materiaal van Numicon maakt getallen concreet omdat kinderen getallen letterlijk kunnen zien en voelen. Kinderen met rekenproblemen krijgen inzicht in hun eigen handelen, het getal symbool wordt gekoppeld aan een patroon. Kinderen zien werkelijk wat ze doen. Zelfs de meest zwakke rekenaars krijgen weer zin in rekenen en roepen: ‘Oh, zit het zo’!!

Het materiaal is bedoeld voor kinderen uit het regulier en speciaal onderwijs vanaf een ontwikkelingsleeftijd van 3 jaar.

Trainingen

Onze organisatie is sinds 2019 officieel opleider voor Numicon in Nederland en België. We zijn partner van Oxford University. 

Wij verzorgen trainingen die scholen en leerkrachten in staat stelt om de leerstof in de klas rekenrijk te maken. 

Opzet trainingen (modules) 

Voor informatie over de opzet van de trainingen klik hier.

Downloads folders

Webshop Numicon

Bestel uw Numiconmaterialen via onze webshop. Bent u al in het bezit van een Handleiding Brede Basis Numicon? Dan kunt u de bijbehorende digitale werkbladen downloaden door in te loggen met uw account bij de webshop.

Webshop Numicon

Inschrijven nieuwsbrief

Facebook groep Numicon

 

De Numicon trainingen