Beeldvorming, advies en ondersteuning 

Elke leerling is uniek, met specifieke behoeften en talenten. Als onderwijsprofessional ben je dagelijks aan het werk om het best mogelijke uit je leerlingen te halen. Soms loopt een leerling vast en kan niet meer goed meekomen in de klas. 
Achter een vraag zit vaak een complex verhaal. Geen twee vragen zijn hetzelfde. Dit vraagt een gezamenlijke kijk en weging van de problematiek vóór we daadwerkelijk aan de slag gaan. Samen bekijken we mogelijke interventies op verschillende niveaus in de school. Welke interventie voor de leerling, voor de leerkracht/docent en voor het team? 


Mogelijkheden

Kortdurend traject: Consultatie & Advies (C&A)  

  • Gericht op integrale beeldvorming en advisering
10 – 20 uur

Langduriger traject: Arrangement  

  • Gericht op praktische ondersteuning 
20 – 60 uur

Scholing, workshops en trainingen  

04 – 20 uur

"Elk kind is uniek, dus ook onze aanpak. Geen standaard manier: 
we kijken samen naar wat er nodig is."


Contact
Gedrag

In het onderwijs is het belangrijk om leerlingen met gedragsuitdagingen goed te begrijpen en te ondersteunen. We bieden begeleiding en advies om deze uitdagingen effectief aan te pakken. Zowel individueel als in de klas.

Leren

Wat te doen als leren niet vanzelf gaat? Er ontstaan vragen bij de leerling, de leerkracht/docent, de ouders en/of het team. We bieden ondersteuning bij de inrichting van o.a. het didactische leerproces voor deze leerling(en), passend bij het ontwikkelingsperspectief. 

Motoriek en Somatiek

Waar het lichamelijk functioneren het leren belemmert, bekijken we samen welk aanbod en welke hulp nodig zijn om ook deze leerling(en) optimale ontwikkelingskansen te bieden in het onderwijs. 
 

Overig

Ter verheldering van de beeldvorming kunnen we bijvoorbeeld diagnostisch onderzoek doen op verschillende ontwikkelingsgebieden. Naast ondersteuning gericht op de leerling, bieden we ondersteuning en/of training op niveau van de groep, leerkracht / docent, teams, (school)organisatie en samenwerkingsverbanden. 

“De medewerker van SSOE ziet kansen voor onze leerling”. 91% volgens kwaliteitsmeting december 2023.

Je kennis en vaardigheden vergroten, neem dan een kijkje in ons studieaanbod.

PROFESSIONALISERING